Recept

Žraločí steak na yucatánský způsob

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15194

Ingredience

1 ks Limetka
0,5 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř cayenský
1 ks Pomeranče
1 kávová lžička Sůl
4 ks Tortilla
3 polévková lžíce Víno bílé
2 stroužek Česnek
4 ks Žraločí steak

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 568 kcal
Kilojoule 2 376kJ
32% Sacharidy 116 g
10% Tuky 8 g
15% Sodík 304 mg
26% Bílkoviny 15 g

Žraločí steak na yucatánský způsob postup přípravy receptu:

1

Šťávu a nastrouhanou kůru z pomeranče dáme do mělké porcelánové mísy do které se vejdou všechny porce ryby. Přidáme limetovou šťávu, víno, olej, drcený česnek, pepř, majoránku a sůl. Vše dobře promícháme.

2

Vložíme porce ryby, zakryjeme a necháme 1 hodinu marinovat, jednou obrátíme.

3

Grilovací pánev zahřejeme a steaky opečeme 2-3 minuty z každé strany.

4

Steaky zdobíme oreganem a podáváme s tortillou.

Poznámka

Do marinády patří také anatový prášek, který zakoupíme ve speciálním obchodě. Můžeme vynechat. Podáváme s různými salsami, vhodná je zelenina zelené barvy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept