Vepřové panenky s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové panenky s chřestem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 15361 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
500 g | Chřest bílý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
3 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
700 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 91,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,6mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chřest bílý, Olej rostlinný, Pepř cayenský, Rajčata, Šalotka, Sůl, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové panenky s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme a osušíme. Ze všech stran je rychle opečeme na pánvi na rozehřátém oleji a másle. Potom maso osolíme, opepříme a okořeníme cayenským pepřem. |
2 | Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky. Spolu s oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotkou a bobkovým listem je vložíme do pekáče. Pečeme přikryté na středním ohni asi 20 minut. |
3 | Očištěný a omytý chřest nakrájíme na špalíčky, vložíme do pekáče a osolíme. Pod pokličkou pečeme dalších 25 minut. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a podle chuti přisolíme. |
4 | Maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a obložíme zeleninou. |
Poznámka
Použijeme zelený chřest.