Zapečené vepřové medajlonky s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené vepřové medajlonky s rajčaty
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15479 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 polévková lžíce | Bylinky čerstvé - svazek |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Kečup |
250 g | Nudle široké |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř cayenský |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
250 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
250 ml | Smetana sójová |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
600 g | Vepřové maso libové |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 124,0mg |
Draslík | 303,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Paprika mletá sladká, Pepř cayenský, Rajčata loupaná (konzervovaná), Smetana sójová, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Kečup, Nudle široké, Olej olivový, Protlak rajčatový, Vepřové maso libové, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené vepřové medajlonky s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Každý plátek vepřového medailonku zabalíme do plátku slaniny, položíme vedle sebe do vymazané zapékací formy. |
2 | Česnek nasekáme na jemno, smetanu a vývar zahřejeme v hrnci, přidáme protlak a kečup. Přidáme krájená rajčata, bylinky a česnek, omáčku krátce povaříme, odstavíme z plotny, dochutíme solí a kořením. |
3 | Rajčatovou omáčku nalijeme rovnoměrně na maso, strouhanku smícháme s olejem, nasypeme také na maso. |
4 | Zapékáme v předehřáté troubě na 200°C asi 50 - 60 minut, do měkka. Krátce před dopečením uvaříme nudle ve 3 l vroucí, osolené vody. Slijeme, necháme okapat a podáváme k masu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.