Jednoduchý recept

Platýz se smetanovou omáčkou a estragonem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15483

Ingredience

1 špetka Cukr moučkový
25 g Estragon
1 ks Limetka
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Platýz - filety
200 ml Smetana sójová
1 špetka Sůl
50 ml Víno bílé
125 ml Vývar rybí
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 551kJ
8% Sacharidy 31 g
8% Tuky 6 g
28% Sodík 563 mg
84% Bílkoviny 47 g

Platýz se smetanovou omáčkou a estragonem postup přípravy receptu:

1

Filety opláchneme, osušíme a rozkrojíme napůl. Limetku vymačkáme, jednu lžíci šťávy si dáme stranou. Zbylou šťávou zakapeme filety a lehce osolíme. Zavineme do ruliček a každou sepneme párátkem.

2

Šalotku nasekáme najemno, v pánvi rozpálíme olej a šalotku na něm necháme zesklovatět. Přilijeme vývar a 3 minuty povaříme. Na 5 minut vložíme do pánve ruličky, aby změkly. Pak je vyjmeme a pod pokličkou udržujeme teplé.

3

Do šťávy přilijeme smetanu, víno a na mírném ohni povaříme, až vznikne krém. Estragonové lísky nasekáme najemno.

4

Omáčku ochutíme lžící limetkové šťávy, solí, pepřem a cukrem. Vmícháme estragon. Z ruliček vyndáme párátka a závitky podáváme s omáčkou. Jako příloha se hodí rýže nebo brambory.

Poznámka

Omáčku můžeme zjemnit 1/2 lžičkou dijonské hořčice.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept