Recept

Artyčokový salát s cizrnou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15670

Ingredience

Dresink
1 ks Citrony
1 kávová lžička Hořčice
1 kávová lžička Kmín římský
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej olivový
50 g Ořechy lískové
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek
Artyčokový salát s cizrnou
800 g Artyčoky
1 ks Cibule
400 g Cizrna
600 g Fazolové lusky zelené
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 ks Mrkev kořen
0,5 ks Petržel - nať

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 659 kcal
Kilojoule 2 756kJ
29% Sacharidy 104 g
141% Tuky 106 g
14% Sodík 284 mg
55% Bílkoviny 31 g

Artyčokový salát s cizrnou postup přípravy receptu:

1

Cizrnu necháme přes noc máčet ve vodě. Fazolky blanšírujeme asi 5 minut, aby byly křupavé, scedíme a zchladíme ve studené vodě, příčně rozpůlíme. Cizrnu uvaříme ve vodě, ve které se máčela (asi 60 minut), slijeme, necháme vychladnout. Společně s fazolkami dáme do větší mísy.

2

Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na jemná kolečka, karotku očistíme, nastrouháme nahrubo. Srdíčka artyčoků rozčtvrtíme, smícháme s mrkví, cibulí, nasekanou petrželí a koriandrem.

3

Česnek oloupeme, kopr opláchneme, osušíme a nasekáme na jemno.

4

Smícháme ocet, olej, hořčici, citrónovou šťávu, kmín, sůl, pepř a nakonec kopr. Dresinkem přelijeme zeleninu, promícháme.

5

Lískové oříšky opražíme na suché pánvi, aby voněly, a nasypeme je na salát.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz