Lilkový sendvič s volským okem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilkový sendvič s volským okem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 15673 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
8 ks | Bazalka |
200 g | Chléb toastový |
1 ks | Cibule |
1 ks | Kapie |
250 g | Lilek |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 625,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chléb toastový, Cibule, Lilek, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilkový sendvič s volským okem postup přípravy receptu:
1 | Lilek omyjeme, dužninu nařízneme na několika místech, nasolíme, 30 minut necháme odležet. |
2 | Rajčata spaříme, ihned zchladíme, oloupeme, rozpůlíme, vnitřek lžičkou vyjmeme, dužninu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, omytou kapii zbavíme zrníček a pokrájíme na tenké proužky. |
3 | Lilek omyjeme, vymačkáme z něj vodu, řeznou plochou jej vložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 25 minut. |
4 | Cibuli zpěníme na 2 lžících oleje, přidáme rajčata a kapii. Okořeníme, osolíme, zprudka krátce podusíme, poté do směsi vmícháme rozkrájený lilek a vše prohřejeme. |
5 | Plátky chleba opečeme nasucho, potřeme silnou vrstvou lilkové směsi. Zbylý olej rozehřejeme na pánvi a upečeme volská oka, která položíme na připravené chleby. Na závěr osolíme, okořeníme a ozdobíme bazalkou. Podáváme jako předkrm. |
Poznámka
Servírujeme teplé.