Studená ovocná polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená ovocná polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15701 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
1 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Cukr třtinový |
4 ks | Hřebíček |
150 g | Maliny |
150 g | Ostružiny |
1 ks | Pudinkový prášek - jahodový |
150 g | Rybíz červený |
0,1 ks | Skořice celá |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
150 g | Třešně |
100 ml | Víno bílé |
150 g | Višně |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 422,0mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 685,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr třtinový, Hřebíček, Maliny, Ostružiny, Rybíz červený, Skořice celá, Víno bílé, Višně, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pudinkový prášek - jahodový, Smetana 12% (konzumní), Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená ovocná polévka postup přípravy receptu:
1 | Citron řádně omyjeme, osušíme, 2 cm kůry odkrojíme. Šťávu vymačkáme a přecedíme. Ovoce omyjeme, vypeckujeme a 4 lžíce necháme stranou na ozdobu. |
2 | Vodu s citronovou šťávou a vínem přivedeme k varu, přidáme ovoce, kůru, skořici, hřebíček a na mírném plameni vaříme 5 minut. |
3 | Ve 250 ml studené vody rozmícháme pudinkový prášek, vmícháme smetanu a tenkým pramínkem vlijeme do hrnce s ovocem. Zamícháme a opět pozvolna uvedeme k varu. Přidáme cukr podle chuti a necháme rozpustit. Uvařené vložíme i s nádobou do studené vody a necháme vychladnout. Vychladlé přikryjeme a vložíme na 4 hodiny do chladničky. |
4 | Před servírováním z polévky vyjmeme kůru a koření, polévku rozlijeme do misek a ozdobíme ovocem. |