Recept

Studená rajčatová polévka s bylinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15708

Ingredience

10 ks Bazalka
1 ks Bobkový list
4 krajíc Chléb toastový
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
20 g Máslo čerstvé
5 ks Máta
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kg Rajčata
10 ks Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 340 kcal
Kilojoule 1 424kJ
15% Sacharidy 55 g
14% Tuky 11 g
20% Sodík 400 mg
21% Bílkoviny 12 g

Studená rajčatová polévka s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, rajčata omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Bylinky opláchneme, osušíme a lístky rozmarýnu a máty jemně nakrájíme.

2

Cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme rajčata a za stálého míchání je opékáme 4 minuty. Přidáme nakrájené bylinky, pepř, osolíme, zalijeme půl litrem vody a na mírném plameni dusíme přikryté půl hodiny. Měkká rajčata propasírujeme, dle chuti přidáme koření, přisolíme a přisladíme. Směs i s hrncem vložíme do studené lázně, aby vychladla. Hrnec poté přiklopíme a necháme 3 hodiny odležet v chladničce.

3

Toustový chléb nakrájíme na kostky o velikosti 2 cm a opečeme dozlatova na rozehřátém tuku. Opečené vložíme na papírový ubrousek, aby okapal přebytečný tuk, a okapané vložíme do misky.

4

Vychlazenou polévku rozdělíme do talířů, posypeme nakrájenou bazalkou a podáváme s opečeným chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept