Arabský rýžový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Arabský rýžový salát
Arabský rýžový salát
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15712 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
Dresink | |
---|---|
1 kávová lžička | Harissa pasta |
2 ks | Jogurt bílý |
3 polévková lžíce | Majonéza |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Arabský rýžový salát | |
1 ks | Bobkový list |
3 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
2 ks | Citrony |
1 ks | Hřebíček |
2 polévková lžíce | Hrozinky |
1 kávová lžička | Kmín římský |
1 ks | Kuřecí prsa |
1 kávová lžička | Kurkuma |
0,5 ks | Máta |
3 polévková lžíce | Olej sezamový |
50 g | Oříšky piniové |
200 g | Rýže loupaná |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Skořice mletá |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 157g |
---|---|
Cholesterol | 77,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 104,1mg |
Vitamín E | 6,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Majonéza, Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cibulka jarní, Citrony, Hřebíček, Hrozinky, Kmín římský, Kurkuma, Máta, Olej sezamový, Oříšky piniové, Rýže loupaná, Šalotka, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Harissa pasta, Worcester (worcesterská omáčka), Kuřecí prsa, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Arabský rýžový salát postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí řízek vaříme ve vývaru s bobkovým listem a hřebíčkem asi půl hodiny. Vyjmeme a nakrájíme na kousky. Vývar si ponecháme. |
2 | V hrnci rozpálíme lžíci oleje, krátce osmahneme rýži, zalijeme vývarem a necháme asi 30 minut dusit na mírném plameni. Šalotky a česnek oloupeme, nasekáme najemno a krátce opečeme v pánvi na dvou lžících sezamového oleje. Přidáme pinie, rozinky a ještě chvíli dusíme. |
3 | Řapíkatý celer a jarní cibulky očistíme a nakrájíme na jemné plátky. Mátu nasekáme najemno a vše vmícháme do ještě teplé rýže. |
4 | Polovinu citrónové šťávy smícháme s kmínem, kurkumou a skořicí, vmícháme do salátu. |
5 | Všechny suroviny na dresink promícháme se zbytkem citrónové šťávy a podáváme k salátu. |
Poznámka
Harissa je velmi ostrá pasta z oleje, česneku, chilli, soli, koriandru a kmínu. Zakoupíme ve speciálních obchodech.