Recept

Předpečený korpus na pizzu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15757

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
42 g Droždí
800 g Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Olej olivový
2 kávová lžička Sůl
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 752 kcal
Kilojoule 3 148kJ
41% Sacharidy 149 g
11% Tuky 8 g
38% Sodík 770 mg
40% Bílkoviny 23 g

Předpečený korpus na pizzu postup přípravy receptu:

1

Ve větší míse rozmícháme vodu, droždí a cukr, necháme 10 minut stát. Přidáme tři lžíce oleje 300-400g mouky a zpracujeme nelepivé těsto.

2

Přendáme na pomoučněný vál a zpracováváme ještě 5 minut, přidáme zbytek mouky a sůl a hněteme, až je těsto pružné.

3

Velkou mísu vymažeme olejem, dáme do ní kouli těsta a otáčíme ji tak dlouho, až je stejnoměrně potažená olejem. Mísu zakryjeme a těsto necháme na teplém místě asi hodinu kynout. Objem by se měl zdvojnásobit.

4

Potom těsto znovu propracujeme a rozdělíme: na velkou pizzu na tři díly, na malou pizzu na 6 dílů. Z každého dílu utvoříme kouli a necháme ji asi 15 minut odpočinout.

5

Tři formy na pizzu o průměru 30 cm nebo jeden koláčový plech vymažeme olejem a vysypeme moukou. Těsto rozválíme na placky a vložíme do forem, potřeme olejem.

6

Placky pečeme v troubě předehřáté na 250°C asi 10 až 12 minut v dolní části trouby. Hotové placky necháme vychladnout.

7

V mikroténových sáčcích v mrazničce vydrží až 3 měsíce. Před pečením nerozmrazujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept