Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1576

Ingredience

1 ks Bobkový list
3 ks Cibule
125 g Játra kuřecí
2400 g Kuře
2 ks Mrkev kořen
40 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
125 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
1 ks Tymián čerstvý
125 ml Vývar drůbeží
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 773 kcal
Kilojoule 3 233kJ
3% Sacharidy 10 g
68% Tuky 51 g
15% Sodík 305 mg
107% Bílkoviny 60 g

Kuře v pivu postup přípravy receptu:

1

Nejprve kuřata pod tekoucí vodou omyjeme a osušíme. Poté je rozčtvrtíme. Ochutíme solí, pepřem a do kůže vetřeme kajenský pepř. Připravíme si cibuli, kterou nakrájíme nadrobno a mrkev nahrubo nastrouháme.

2

Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, vložíme kuřecí čtvrtky a restujeme do zlatohněda. Přidáme cibuli, mrkev, rajčata bez slupky nakrájená na kousky, čerstvý tymián a bobkový list. Postupně přiléváme vývar, pivo a nakonec přidáme nadrobno nakrájená játra. Vše důkladně promícháme. Přivedeme k varu, přiklopíme a na mírném ohni dusíme cca 25minut, dokud maso není hotové. Občas promícháme.

3

Tymián a bobkový list poté vyjmeme, vmícháme zakysanou smetanu a vše pomalu prohřejeme.

Poznámka

Podávat můžeme např. s pečenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept