Smažené lilkové sendviče - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené lilkové sendviče
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15765 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Lilek |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g | Mozzarella |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
200 g | Sardelové řezy |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 91,9mg |
Draslík | 662,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 642,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Mozzarella, Olej rostlinný, Rajčata, Sardelové řezy, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené lilkové sendviče postup přípravy receptu:
1 | Lilky omyjeme, nakrájíme napříč na 8 plátků. Mouku smícháme se solí, lilky ve směsi obalíme. |
2 | Ve větší pánvi rozpálíme olej, plátky z obou stran opečeme tak, aby byly lehce hnědé. Osušíme na ubrousku. |
3 | Mozzarellu nakrájíme na 8 plátků, rajče na 4 plátky. Na čtyři plátky lilku položíme vždy jeden plátek sýra, jedno kolečko rajčete a dva sardelové řezy. Navrch dáme zbylé plátky sýra, které přiklopíme zbylými plátky lilku. |
4 | Pánev s výpekem znovu rozpálíme, lilkové sendviče zahříváme při nízké teplotě asi 3 minuty, až se sýr začne tavit, poté jednou obrátíme. |
5 | Chlebíčky upravíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.