Hovězí jazyk s čočkou puy a bylinkovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí jazyk s čočkou puy a bylinkovým krémem
Hovězí jazyk s čočkou puy a bylinkovým krémem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15801 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 kávová lžička | Balsamico ocet |
3 ks | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
130 g | Čočka jedlá |
800 g | Hovězí jazyk |
1 špetka | Kmín drcený |
3 ks | Koriandr čerstvý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
200 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
350 ml | Voda pitná |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 198,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Bobkový list, Česnek, Čočka jedlá, Hovězí jazyk, Kmín drcený, Koriandr čerstvý, Sůl, Tvaroh měkký - nízkotučný, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí jazyk s čočkou puy a bylinkovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Čočku puy propláchneme a necháme přes noc máčet ve 3/8 l vody. Druhý den oloupeme česnek, stroužek dáme do vody ve které se čočka máčela, přidáme bobkový list. |
2 | Vaříme 25 - 30 minut při vysoké teplotě, slijeme a necháme okapat. Osolíme, opepříme a přidáme ocet. |
3 | Snítky bazalky a koriandru opláchneme, osušíme, nesekáme na jemno, stroužek česneku prolisujeme. Smícháme jogurt se smetanou, vmícháme bylinky a česnek, přidáme sůl, pepř a kmín. |
4 | Plátky nakládaného vařeného jazyka narovnáme na mísu nebo talíře, vedle upravíme čočku. Bylinkovou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku. |
Poznámka
Servírujeme teplé.