Polévka z kyselého zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z kyselého zelí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15863 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
400 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
2 ks | Hřebíček |
1 ks | Jablka |
3 ks | Jalovec |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 kávová lžička | Majoránka |
3 ks | Olej sójový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Salám měkký |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
1 l | Vývar drůbeží |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
300 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 38,6mg |
Draslík | 887,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Hřebíček, Jablka, Kmín drcený, Majoránka, Paprika mletá sladká, Salám měkký, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Olej sójový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z kyselého zelí postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jablko oloupeme, vyjmeme jadřinec a nakrájíme na kostičky. |
2 | V hrnci rozpálíme olej a zpěníme na něm cibuli. Přidáme jablko a dusíme 3 minuty tak, aby se nezbarvilo. Přidáme kysané zelí, hřebíček, bobkový list, kmín, jalovec, sůl, pepř a majoránku. Přilijeme vývar a vaříme 2-3 minuty. |
3 | Oloupeme brambory, nastrouháme a ihned přidáme do polévky, přilijeme víno a vaříme 25 minut při nízké teplotě. Občas promícháme. |
4 | Na závěr polévku zjemníme smetanou a dochutíme. Vyjmeme bobkový list, salám nakrájíme na silnější plátky a přidáme do polévky. Hotovou polévku nalijeme do talířů a ihned podáváme. |