Platýs s kaparovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 19 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Platýs s kaparovou omáčkou
Celkový čas: | 19 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 7 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15941 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
8 plátek | Citrony |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Platýz - filety |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 78,0mg |
Draslík | 559,6mg |
Vláknina | 713,3mg |
Vitamín A | 58,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Kapary sterilované, Platýz - filety, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Platýs s kaparovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mouku, sůl a pepř, v této směsi filé obalíme. |
2 | V pekáči při nízké teplotě rozpustíme polovinu oleje a máslo. Do horkého tuku vkládáme postupně všechny filety a smažíme z každé strany, do zlatohněda. Hotové uchováme v teple. |
3 | Vodu, citrónovou šťávu a worcester nalijeme do výpeku a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a vaříme 2 minuty, až omáčka trochu zhoustne. Přidáme okapané kapary. |
4 | Hotovou omáčku rozdělíme na porce ryby, ozdobíme řezy citrónu a ihned podáváme. |
Poznámka
Jako příloha se hodí dušená rajčata s parmezánem.