Pečený mořský pstruh - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 43 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený mořský pstruh
Celkový čas: | 43 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 31 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15952 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
2 ks | Pstruh |
4 ks | Rajčata |
10 g | Sůl |
0,3 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 151,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,8mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Pstruh, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený mořský pstruh postup přípravy receptu:
1 | Pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. |
2 | Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na dílky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. |
3 | Oválnou ohnivzdornou mísu vytřeme máslem, vyložíme cibulí a polovinou pórku. Na zeleninu položíme pstruhy a poklademe je zbylým pórkem, rajčaty a nasekanou petrželkou. Zalijeme vínem a ochutíme solí a pepřem. |
4 | Mísu zakryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 220 °C. Pečeme 30–32 minut. Hotové pstruhy podáváme přímo z mísy. |