Zapékaná ryba s brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná ryba s brambory
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 33 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15962 |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 g | Okoun - filety |
1 špetka | Pepř cayenský |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 550,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 21,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Pepř cayenský, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Okoun - filety, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná ryba s brambory postup přípravy receptu:
1 | Brambory dobře očistíme, ale neloupeme, nakrájíme je na 5 mm silné plátky. Uvaříme je v mírně osolené vodě téměř doměkka. Česnek oloupeme a prolisujeme. |
2 | V menším hrnci rozpálíme máslo, přidáme česnek a 10 vteřin smažíme. Odstavíme, přidáme nasekanou petrželku a pepř. |
3 | Filé ze sumce, okouna nebo flundry nakrájíme na proužky asi 2,5 cm silné. Zapékací formu vytřeme máslem. Plátky brambor necháme okapat, rozprostřeme na dno formy a pokapeme částí petrželkového másla. |
4 | Proužky ryby dáme na brambory, zakapeme máslem, osolíme, formu zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 15 minut. Strouhanku promícháme se zbytkem másla. |
5 | Pokrm vyjmeme z trouby, odstraníme alobal a posypeme strouhankou. Vrátíme zpět do trouby a pečeme bez zakrytí ještě 10 minut, až se vytvoří křupavá kůrka. Podáváme rovnou z formy. |