Recept

Mušle a platýz v jablečném víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 34 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 19 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 15975

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Cibulka jarní
0,5 ks Citrony
1 ks Jablka
1 kg Mušle slávky
20 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Platýz - filety
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
0,5 ks Víno jablečné
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 597 kcal
Kilojoule 2 497kJ
12% Sacharidy 44 g
14% Tuky 11 g
54% Sodík 1 g
121% Bílkoviny 68 g

Mušle a platýz v jablečném víně postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Mušle očistíme, otevřené vyhodíme.

2

V rendlíku rozpustíme máslo a podusíme na něm cibuli a česnek. Přidáme mušle, osolíme, opepříme a zalijeme vínem. Zakryjeme a vaříme při vysoké teplotě 6-8 minut, občas rendlíkem zatřeseme.

3

Hotové mušle vyloupeme, zavřené vyhodíme. Tekutinu přecedíme a mušle necháme na sítu.

4

Jablko oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Filé z platýze a jablko vložíme do hrnce, zakapeme citrónovou šťávou a osolíme. Přidáme cibulku, vývar z mušlí, zakryjeme a vaříme asi 8 minut, pak přidáme mušle a vše ještě minutu zahříváme.

5

Filé s mušlemi a jablky upravíme na mísu a ponecháme v teple. Ve smetaně rozmícháme škrob a přilijeme ho do vývaru, povaříme a nalijeme na rybu.

Poznámka

Použijeme neslazené jablečné víno.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept