Jednoduchý recept

Grilované zeleninové špízy

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16009

Ingredience

1 špetka Bazalka
8 ks Cibule
400 g Cuketa
16 ks Houby čerstvé
400 g Kukuřice cukrová
3 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Paprika zelená
2 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Petržel - nať
8 ks Rajčata Cherry
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián čerstvý
0,5 hrst Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 286 kcal
Kilojoule 1 197kJ
14% Sacharidy 51 g
10% Tuky 8 g
6% Sodík 111 mg
21% Bílkoviny 12 g

Grilované zeleninové špízy postup přípravy receptu:

1

Zeleninu řádně omyjeme. Cukety - neoloupané, kukuřici, cibuli a papriky nakrájíme na stejně velké kostky. Houbové kloboučky a rajčata necháme vcelku.

2

Z tohoto množství připravíme 8 špízů tak, že připravenou zeleninu napichuje střídavě na špízy a prokládáme lístky šalvěje. Vše osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem. Špízy vyskládáme do mísy, zakryjeme a uložíme na 1,5 hodiny do chladničky.

3

Vyjmeme je z chladničky, necháme chvíli okapat a poté je opékáme na grilu ze všech stran po 15 minutách.

4

Opečené špízy upravíme na mísu, posypeme nasekanými bylinkami a servírujeme ke grilovanému masu nebo jako samostatný pokrm s nasucho pečenými topinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept