Krůtí steaky s kyselým zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí steaky s kyselým zelím
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16073 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
100 ml | Džus jablečný |
1 ks | Jablka |
1 špetka | Kmín drcený |
4 ks | Krůtí prsa |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
9 g | Pepř černý mletý |
15 g | Sůl |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
400 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 174,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Džus jablečný, Jablka, Kmín drcený, Krůtí prsa, Paprika mletá sladká, Sůl, Zakysaná smetana, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí steaky s kyselým zelím postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, kyselé zelí nasekáme. Oloupané jablko nakrájíme na kostičky. |
2 | V rendlíku rozehřejeme polovinu másla a podusíme cibuli. Přidáme zelí a ještě několik minut podusíme. Pak přidáme jablka a jablečný mošt, ochutíme solí, pepřem, cukrem a kmínem. Dusíme zakryté asi 25 minut. |
3 | Řízky opepříme a posypeme paprikou. Zbylé máslo rozpálíme v pánvi a řízky opékáme asi 3 minuty z každé strany. Osolíme, vyjmeme z pánve a uchováme teplé. |
4 | Do zelí vmícháme smetanu, dochutíme a podáváme s krůtími steaky. |
Poznámka
Jako přílohu volíme brambory pečené v alobalu.