Recept

Grilovaná ryba s jogurtem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16087

Ingredience

0,5 hrst Bazalka
1 ks Citrony
800 g Filé rybí
400 ml Jogurt bílý
1 ks Kopr čerstvý
1 špetka Koriandr mletý
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 ks Paprika červená
4 ks Paprika žlutá
0,5 hrst Pažitka
6 g Pepř bílý
10 g Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 319 kcal
Kilojoule 1 334kJ
5% Sacharidy 17 g
11% Tuky 8 g
51% Sodík 1 g
159% Bílkoviny 90 g

Grilovaná ryba s jogurtem postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme a prolisujeme. Kopr opláchneme, vodu vytřeseme a kopr nasekáme. V jogurtu rozmícháme citronovou šťávu, osolíme, okořeníme pepřem a koriandrem a vmícháme kopr s prolisovaným česnekem.

2

Opláchnuté filety osušíme utěrkou, vidličkou vykostíme a vyskládáme do mísy. Poté je zalijeme jogurtovou marinádou, přikryjeme a vložíme na 24 hodin do chladničky.

3

Připravíme přílohu. Papriky očistíme, opláchneme a z každé nakrájíme 8 podélných proužků, které osolíme, opepříme a zakapeme lžící oleje. Velký pekáč vyskládáme několika vrstvami alobalu a potřeme zbylým olejem.

4

Filety vyjmeme z marinády, necháme chvíli okapat, poté je rozložíme na pekáč s alobalem a obložíme paprikami. Opékáme z obou stran dočervena v grilu předehřátém na 200 °C. Upečené filety upravíme na mísu i s paprikami, ozdobíme bylinkami a plátky citronu.

Poznámka

Podáváme s bramborami vařenými ve slupce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept