Zapékané steaky ze svíčkové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 19 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané steaky ze svíčkové
Celkový čas: | 19 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 3 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16097 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Hovězí svíčková |
1 ks | Kompot broskvový |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
4 plátek | Sýr Gouda 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 260,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Olej stolní, Sůl, Sýr Gouda 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané steaky ze svíčkové postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozpálíme olej a máslo. Vložíme steaky ze svíčkové nebo telecího filé asi 3 cm silné a pečeme je z každé strany asi 2 minuty. |
2 | Hotové osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve i s tukem a dáme je do zapékací nádoby. |
3 | Broskve z kompotu necháme okapat, na každý steak dáme jednu polovinu a plátek sýra. |
4 | Zapékáme v horké troubě na 200 °C asi 7–12 minut, až se sýr rozpustí. |
5 | Hotové dáme na mísu nebo nahřáté talíře a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme s bramborovou kaší.