Šunka s broskvovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunka s broskvovou omáčkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16142 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 kávová lžička | Hořčice |
750 g | Kompot broskvový |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 ml | Pomerančová šťáva |
1 kávová lžička | Rýžový škrob |
600 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 76,4mg |
Draslík | 227,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kompot broskvový, Máslo čerstvé, Rýžový škrob, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šunka s broskvovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Šťávu z broskvového kompotu rozmícháme se škrobem. Plátky šunky, asi 1 cm silné, opečeme na másle z obou stran, tak aby byly po obou stranách zlatavě hnědé. Uchováme v teple. |
2 | Do menšího hrnce dáme pomerančovou šťávu, cukr, hořčici a rozmíchaný škrob. Za stálého míchání směs povaříme, až omáčka dobře zhoustne. Potom do ní vložíme broskve, prohřejeme je a rozdělíme spolu s omáčkou na opečené plátky šunky. |