Špagety zapékané na plechu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety zapékané na plechu
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16193 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Pórek |
250 g | Rajčata Cherry |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
400 g | Špagety, Makarony |
2 kávová lžička | Sůl |
125 g | Sýr Gouda 45% |
4 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 307,0mg |
Draslík | 678,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 89,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 59,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika žlutá, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Gouda 45%, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Rajčata Cherry, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety zapékané na plechu postup přípravy receptu:
1 | Špagety vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Omytý pórek nakrájíme na kolečka a přidáme ke špagetám asi 3 minuty před dovařením. Špagety a pórek scedíme a necháme okapat. |
2 | Omytá rajčata rozpůlíme, očištěné papriky nakrájíme na nudličky. Omytou petrželku nasekáme, vejce rozšleháme s nastrouhaným sýrem a smetanou, osolíme, opepříme. |
3 | Všechny přísady promícháme a rozprostřeme na máslem vymaštěný plech. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.