Hovězí vývar se smaženými sýrovými noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí vývar se smaženými sýrovými noky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16230 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 l | Hovězí vývar základní |
300 g | Hrášek mražený |
2,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
75 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 156,4mg |
Draslík | 387,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Hrášek mražený, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí vývar se smaženými sýrovými noky postup přípravy receptu:
1 | Přivedeme k varu 125 ml vody s máslem, přidáme mouku, mícháme, dokud se neutvoří knedlík. Těsto odpalujeme, až se nechytá nádoby. |
2 | Poté ho vložíme do mísy a postupně přimícháme vejce. Zapracujeme sýr nakrájený na kostičky, osolíme, opepříme. Pomocí lžiček vypichujeme z těsta noky a smažíme je v rozehřátém oleji do zlatova. Noky vyjmeme na papírovou utěrku. |
3 | Hrášek povaříme ve vývaru asi 5 minut, ochutíme sherry, osolíme a opepříme. |
4 | Polévku rozdělíme do talířů, přidáme noky a povrch posypeme nakrájenou pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.