Recept

Rajčatová polévka se smaženým toastem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16249

Ingredience

1 polévková lžíce Balsamico ocet
1 ks Bobkový list
2 krajíc Chléb toastový
1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
0,3 kávová lžička Tabasco
250 ml Vývar zeleninový
2 polévková lžíce Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 142 kcal
Kilojoule 595kJ
4% Sacharidy 14 g
12% Tuky 9 g
25% Sodík 501 mg
6% Bílkoviny 3 g

Rajčatová polévka se smaženým toastem postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou, na kostičky pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme rajčata, krátce je opečeme. Přimícháme cukr, sůl, pepř, ocet a bobkový list, přilijeme vývar a za občasného míchání zvolna vaříme přibližně 15 minut.

2

Z toastového chleba odkrojíme kůrku, krajíčky nakrájíme na trojúhelníky. Na rozehřátém oleji zpěníme prolisovaný česnek a chléb osmažíme do zlatova. Mírně osolíme.

3

Polévku propasírujeme sítem, osolíme, opepříme a okořeníme tabascem. Rozlijeme do talířů, do každé porce vmícháme 1/2 lžíce smetany a vložíme toasty.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept