Recept

Jehněčí kýta s mrkví a bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16262

Ingredience

1000 g Brambory
1000 g Jehněčí kýta
750 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
4 ks Tymián čerstvý
250 ml Víno růžové
1 l Vývar z hovězích kostí
2 stroužek Česnek
250 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 677 kcal
Kilojoule 2 834kJ
14% Sacharidy 49 g
425% Tuky 319 g
43% Sodík 862 mg
80% Bílkoviny 45 g

Jehněčí kýta s mrkví a bramborami postup přípravy receptu:

1

Jehněčí kýtu omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Oloupaný, na plátky nakrájený česnek smícháme s olejem, směsí maso potřeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 2 hodiny.

2

Smícháme vývar a víno, maso podle potřeby podléváme, občas kýtu také obrátíme.

3

Šalotku oloupeme, mrkev také oloupeme a podélně rozčtvrtíme. Oloupané brambory pokrájíme na kostky, z omytých bylinek otrháme lístky. Vším obložíme pečeni asi 45 minut před koncem tepelné úpravy.

4

Upečené maso nakrájíme na plátky. Výpek a zeleninu osolíme, opepříme a spolu s kýtou upravíme na mísu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept