Recept

Bramborový nákyp s cibulí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16267
Kategorie: Brambory

Ingredience

1000 g Brambory
2 ks Cibule
1 kávová lžička Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Ovesné vločky
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Slunečnice - semena
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
250 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 338 kcal
Kilojoule 1 414kJ
12% Sacharidy 45 g
16% Tuky 12 g
26% Sodík 512 mg
30% Bílkoviny 17 g

Bramborový nákyp s cibulí postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a nastrouháme na tenké plátky.

2

Na dno máslem vymaštěné zapékací mísy urovnáme plátky oloupané cibule, na ně navrstvíme plátky brambor a posypeme slunečnicovými semínky.

3

Mléko rozšleháme s vývarem a vejci. Osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu.

4

Pokrm v míse posypeme ovesnými vločkami a strouhankou a zalijeme připravenou mléčnou směsí.

5

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 55 minut. Po 30 minutách můžeme mísu přikrýt alobalem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept