Recept

Tvarohový krém se švestkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16279

Ingredience

1 ks Cukr vanilka
4 ks Hřebíček
150 ml Jogurt bílý
1 kávová lžička Kakao - prášek
0,3 hrst Máta
1 špetka Sacharin
200 ml Sirup višňový
0,5 ks Skořice celá
2 polévková lžíce Solamyl
250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
100 ml Víno červené
500 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 230 kcal
Kilojoule 962kJ
18% Sacharidy 64 g
5% Tuky 4 g
12% Sodík 230 mg
18% Bílkoviny 10 g

Tvarohový krém se švestkami postup přípravy receptu:

1

Švestky řádně omyjeme a vypeckujeme. Solamyl rozmícháme ve 4 lžících višňového sirupu. Do kastrůlku vylijeme zbylý višňový sirup, přilijeme červené víno, přidáme celou skořici a hřebíčky, vložíme švestky a vaříme 5 minut na mírném plameni. Poté přidáme solamyl a za stálého míchání vaříme minutu do zhoustnutí. Odstavíme, přidáme sladidlo, promícháme a omáčku necháme zcela vychladnout.

2

Tvaroh s jogurtem rozmixujeme, přidáme vanilkový cukr.

3

Připravíme si 4 vyšší poháry, na dno každého dáme lžíci omáčky se švestkami, poté vrstvu tvarohového krému a vrstvy střídáme. Jako poslední je vrstva tvarohová. Poháry přikryjeme fólií, uložíme nejméně na dvě hodiny do chladničky. Před servírováním posypeme kakaem a ozdobíme lístky máty.

Poznámka

K přípravě krému můžeme použít i ovoce mražené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept