Rybí filé v chřestu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé v chřestu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16296 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
300 g | Chřest bílý |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Filé rybí |
2 hrst | Hlíva ústřičná |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 351,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chřest bílý, Citronová šťáva, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Hlíva ústřičná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé v chřestu postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce filé podusíme nebo opečeme na roštu. |
2 | Očištěné houby nakrájíme na plátky a krátce podusíme. Očištěný a omytý chřest uvaříme doměkka. |
3 | Porce filé pokapeme citronovou šťávou a potřeme rozetřeným česnekem. Upravíme na talíře a obložíme chřestem a houbami. |