Rýžový nákyp se švestkami a čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový nákyp se švestkami a čokoládou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16306 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
20 g | Čokoláda hořká |
200 g | Kompot švestkový |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
400 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
9% Kalorie 185 kcal
Kilojoule 775kJ
9% Sacharidy 32 g
6% Tuky 5 g
1% Sodík 16 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,4mg |
Draslík | 85,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Kompot švestkový, Olej rostlinný, Rýže dušená, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Rýžový nákyp se švestkami a čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Polovinu vařené nebo dušené rýže vložíme do olejem vymazané zapékací mísy, přidáme rozpůlené švestky a překryjeme zbytkem rýže. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě. |
2 | Hotový nákyp posypeme skořicí a nastrouhanou čokoládou. |
Poznámka
Nákyp můžeme připravit i s čerstvými švestkami.