Marinované jehněčí kotlety s mátou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované jehněčí kotlety s mátou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16357 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
8 ks | Jehněčí maso |
1 polévková lžíce | Máta |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 109,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Máta, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované jehněčí kotlety s mátou postup přípravy receptu:
1 | Tuk z masa odřežeme. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a urovnáme spolu s masem do ploché misky. |
2 | Oloupaný česnek jemně nasekáme, promícháme s olejem, nasekanou mátou a pepřem. Směsí potřeme maso a rajčata. Marinujeme při pokojové teplotě minimálně 15 minut. |
3 | Grilovací pánev rozpálíme, vložíme do ní kotlety a rajčata řezem nahoru a prudce opékáme asi 4 minuty. Potom maso obrátíme a grilujeme z druhé strany stejnou dobu. Maso i rajčata osolíme. Pokud jsou rajčata hotová dřív než maso, vyjmeme je z pánve a dáme do tepla. |
4 | Mátu opereme, osušíme a rozdělíme na několik kousků. Maso i rajčata upravíme na mísu, ozdobíme mátou a ihned podáváme. |
Poznámka
Jehněčí maso dobře propečeme.