Zaječí hřbet s hořčicovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí hřbet s hořčicovou omáčkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16360 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
100 ml | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
100 ml | Víno červené |
1 polévková lžíce | Víno madeira |
600 g | Zaječí maso |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 130,0mg |
Draslík | 647,6mg |
Vláknina | 184,8mg |
Vitamín A | 35,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Sůl, Tymián sušený, Víno červené, Zaječí maso, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice kremžská, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí hřbet s hořčicovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme a prolisujeme, maso opepříme. V pánvi rozpálíme olej a máslo. Plátky masa krátce opečeme z obou stran. Přidáme sůl, hořčici, česnek, víno a vaříme 8-10 minut, při mírné teplotě. |
2 | Maso vyjmeme z pánve a uchováme v teple. Škrob rozmícháme ve vývaru a přidáme k výpeku. Omáčku osolíme, opepříme, přidáme tymián, smetanu a madeiru. Povaříme asi 3 minuty a dochutíme. |
3 | Hotové maso nakrájíme šikmo přes vlákno, upravíme na mísu nebo na talíře a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme. |