Windsorský zvěřinový guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Windsorský zvěřinový guláš
Windsorský zvěřinový guláš
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 33 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16413 |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Džem rybízový |
100 ml | Hovězí vývar základní |
2 ks | Jalovec |
750 g | Kančí maso |
1 polévková lžíce | Kečup |
30 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Muškátový oříšek |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý celý |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 polévková lžíce | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Tuk |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
100 ml | Víno červené |
0,3 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 46,0mg |
Draslík | 304,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 81,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Kančí maso, Muškátový oříšek, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Sůl, Tuk, Tymián sušený, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem rybízový, Jalovec, Kečup, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Windsorský zvěřinový guláš postup přípravy receptu:
1 | Maso ze zvěřiny zbavíme všeho tuku, šlach, blan a nakrájíme ho na kostky. V tlakovém hrnci rozpálíme tuk, vložíme do něj maso a opékáme ze všech stran asi 5 minut. Potom zalijeme vínem a zvěřinovým vývarem, osolíme a přidáme bobkový list, pepř, jalovec, tymián, muškátový oříšek a papriku. Hrnec uzavřeme a dusíme asi 25 minut. |
2 | Během vaření očistíme žampióny a nakrájíme na plátky. Ve větší pánvi rozpálíme máslo a houby na něm 10 minut dusíme. Vyjmeme a dáme stranou. |
3 | Škrob rozmícháme se smetanou a kečupem a přidáme ho k masu. Povaříme, přidáme houby, dochutíme rybízovým rosolem nebo džemem, citrónovou šťávou a worcesterem. Vaříme při mírné teplotě asi 2 minuty. |
4 | Hotový guláš dochutíme a ihned podáváme s noky a čerstvým salátem. |