Zapečená rajčatová cibule - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená rajčatová cibule
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16448 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
750 g | Cibule |
250 ml | Hovězí vývar základní |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
75 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 43,1mg |
Draslík | 314,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená rajčatová cibule postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a podusíme na polovině másla. Osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak (nebo kečup) a chvíli dusíme. Zalijeme trochou vývaru, pod pokličkou dusíme do měkka. |
2 | Potom cibuli posypeme nastrouhaným sýrem, poklademe vločkami zbylého másla a vložíme do trouby pod gril krátce zapéci. |
3 | Podáváme jako přílohu k minutkovým játrům, roštěnkám a hovězím plátkům. |
Poznámka
Servírujeme teplé.