Halušky se sýrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Halušky se sýrovou omáčkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 16537 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
130 g | Sýr Gorgonzola |
400 g | Těstoviny konzumní |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 149,6mg |
Draslík | 8,3mg |
Vláknina | 83,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Pepř bílý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Gorgonzola, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Halušky se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Vodu v hrnci osolíme, přivedeme k varu a zavaříme halušky. Podle typu je vaříme 12-15 minut. |
2 | V hrnci nebo rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme mouku, zasmahneme ji a přilijeme teplé mléko, dobře mícháme, až vznikne hladký bešamel. |
3 | Sýr rozdrobíme a přidáme do omáčky, mírně přisolíme, opepříme a zahustíme žloutkem. |
4 | Halušky necháme okapat, upravíme je na mísu, přelijeme omáčkou a ihned podáváme. |
Poznámka
Místo halušek můžeme použít menší tvary těstovin.