Recept

Pudink z telecích jater se sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16552

Ingredience

20 g Cibule
300 g Játra telecí
0,1 l Mléko polotučné
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Strouhanka
50 g Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 408 kcal
Kilojoule 1 707kJ
6% Sacharidy 21 g
31% Tuky 23 g
22% Sodík 432 mg
50% Bílkoviny 28 g

Pudink z telecích jater se sýrem postup přípravy receptu:

1

Očištěná játra najemno umeleme a 1/3 podusíme. Podušená i syrová játra promícháme s umletými, v mléce namočenými žemlemi, přidáme žloutky, rozpuštěné máslo, nastrouhanou cibuli, pepř, sůl, strouhanku a nastrouhaný sýr. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

2

Směsí naplníme máslem vymazanou a strouhankou vysypanou formu a pudink vaříme ve vodní lázni 1 hodinu.

3

Podáváme teplý nebo studený s tatarskou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept