Jablka s křenovou šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka s křenovou šlehačkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16556 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 ks | Jablka |
0,3 ks | Křen |
0,3 ks | Salát hlávkový |
0,1 l | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 34,4mg |
Draslík | 111,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Křen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablka s křenovou šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný křen jemně nastrouháme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a osladíme. Smetanu dotuha ušleháme a promícháme s připraveným křenem. |
2 | Oloupaná jablka nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a zakapeme citronovou šťávou. Do důlků po jádřincích nastříkáme křenovou šlehačku. |
3 | Jablka podáváme na omytých listech hlávkového salátu jako studený předkrm. |