Topinky se slaninou a jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Topinky se slaninou a jablky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 16672 |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
4 krajíc | Chléb konzumní |
2 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Kečup |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 40,5mg |
Draslík | 185,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 67,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Jablka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Kečup, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Topinky se slaninou a jablky postup přípravy receptu:
1 | Krajíčky chleba (nebo toastového chleba) nasucho opečeme. |
2 | Plátky anglické slaniny opečeme na pánvi do křupava. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka. Opečeme je v pánvi na tuku, zbylém ze slaniny. |
3 | Opečený chléb potřeme máslem, obložíme slaninou a jablky. Chleby mírně osolíme a pokapeme horkým kečupem. |
4 | Podáváme horké s čajem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.