Kysané zelí po francouzsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kysané zelí po francouzsku
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16771 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
8 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 ks | Jablka |
1 špetka | Kmín celý |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
250 g | Párky jemné |
125 g | Slanina vepřová |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 79,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 271,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Jablka, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Párky jemné, Smetana 33% (šlehačka), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kysané zelí po francouzsku postup přípravy receptu:
1 | Do kastrolu vložíme na kostičky nakrájenou slaninu a osmahneme ji. Přidáme 250 g kysaného zelí, na zelí klademe oloupanou, nahrubo nasekanou cibuli a na osminky pokrájené, oloupané jablko bez jádřince. Navrch položíme ještě vrstvu syrových oloupaných brambor (malé můžeme ponechat celé). Osolíme, okmínujeme a pokryjeme zbylým zelím, které proložíme párky. |
2 | Vše zalijeme horkým vývarem a dusíme pod pokličkou do měkka. |
3 | Před podáváním přilijeme do pokrmu smetanu, rozmíchanou s trochou mleté papriky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.