Hovězí hranolky na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí hranolky na červeném víně
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16780 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
400 g | Hovězí maso zadní |
80 g | Kečup |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 58,0mg |
Draslík | 27,5mg |
Vláknina | 480,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Kečup, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí hranolky na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme přes vlákno na hranolky a zlehka opečeme na oleji. Přidáme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, osmahneme, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Podlijeme trochou vody, rozmícháme, osolíme a opepříme. |
2 | Maso zvolna dusíme do měkka a během dušení mírně podléváme vodou. Před koncem dušení vmícháme červené víno a kečup. |
3 | Podáváme s rýží. |
Poznámka
Servírujeme teplé.