Filé po pekařsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé po pekařsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16817 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Brambory vařené |
300 g | Filé z aljašské tresky |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 64,8mg |
Draslík | 519,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé po pekařsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme na polovině másla. Přidáme na plátky pokrájené vařené brambory, osolíme a opepříme, vložíme do zapékací mísy. |
2 | Omyté a osušené porce filé osolíme a upečeme na zbylém másle. Filé položíme na žampiony s bramborami, vše pokropíme výpekem a posypeme nasekanou petrželkou. |
3 | Pokrm silně nahřejeme v horké troubě. |
4 | Podáváme se zeleninovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.