Lín na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lín na česneku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16908 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Kmín celý |
800 g | Lín |
60 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
4 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 69,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín celý, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lín, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lín na česneku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a vykuchané líny potřeme česnekem utřeným se solí, posypeme paprikou, kmínem a hladkou moukou. |
2 | Ryby zvolna pečeme po obou stranách na rozehřátém oleji přibližně 10 minut. Upečené ryby vyjmeme a upravíme na mísu. |
3 | Výpek zalijeme 100 ml vody, krátce povaříme a přidáme kousek másla. Připravenou šťávou přelijeme líny a podáváme. |
4 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |
Poznámka
Servírujeme teplé.