Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16907

Ingredience

1 ks Citrony
800 g Lín
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 185 kcal
Kilojoule 773kJ
1% Sacharidy 3 g
4% Tuky 3 g
10% Sodík 199 mg
63% Bílkoviny 35 g

Lín pečený na másle postup přípravy receptu:

1

Očištěné a vykuchané líny na hřbetě nařízneme, maso osolíme, do zářezů vložíme plátky omytého citronu.

2

Ryby urovnáme do pekáče, přidáme máslo a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Během pečení líny mírně podlijeme horkou vodou a často poléváme výpekem. Pečeme asi 20 minut.

3

Upečené líny vyjmeme na mísu, šťávu zaprášíme moukou. Zředíme trochou vody, chvíli povaříme a přes síto nalijeme na ryby.

4

Pokrm ozdobíme nasekanou petrželkou.

5

Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept