Vepřový bůček s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový bůček s fazolkami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 16928 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
400 g | Fazolky mražené |
30 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřový bok |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 487,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 560,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolky mražené, Olej rostlinný, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový bůček s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Omytý bůček nakrájíme na kousky, osolíme a mírně opepříme. Podlijeme trochou horké vody a pečeme. |
2 | Krátce před dopečením přidáme k masu oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Potom přidáme částečně rozmražené fazolky, podlijeme a dusíme doměkka. |
3 | Nakonec pokrm podle chuti přisolíme a posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.