Jednoduchý recept

Rybí polévka s kysaným zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16936

Ingredience

50 g Cibule
400 g Kapr obecný
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
50 g Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
4 polévková lžíce Zakysaná smetana
200 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 164kJ
4% Sacharidy 14 g
20% Tuky 15 g
13% Sodík 262 mg
36% Bílkoviny 20 g

Rybí polévka s kysaným zelím postup přípravy receptu:

1

Očištěné porce kapra podusíme v troše vody pod pokličkou asi 20 minut.

2

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle dozlatova, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Zředíme vývarem z ryby, přilijeme vodu, osolíme a chvíli povaříme. Přidáme rajčatový protlak, kysané zelí a ještě povaříme.

3

Porce kapra vykostíme a nakrájíme na větší kousky. Upravíme je na talíře spolu se lžící smetany a vše zalijeme horkou polévkou.

Poznámka

Můžeme použít i jiné druhy ryb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept