Kapustový svítek s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustový svítek s uzeným masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16995 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Kapusta hlávková |
30 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Uzené maso vařené |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 70,3mg |
Draslík | 229,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kapusta hlávková, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustový svítek s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme omytou, najemno nakrájenou kapustu a bez přidání vody ji zvolna dusíme doměkka. Dušenou kapustu odstavíme z plotny, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, česnek utřený se solí, pepř, mouku, žloutek a vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Hmotu rozprostřeme na olejem vymazanou pánev a svítek zvolna opečeme po obou stranách. |
3 | Po vychladnutí svítek nakrájíme na kostky a krátce povaříme ve vývaru. |