Čínská vepřová pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínská vepřová pečeně
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17016 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Sardelová pasta |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1000 g | Vepřová kýta |
200 ml | Voda pitná |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 238,5mg |
Draslík | 990,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Pepř bílý, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čínská vepřová pečeně postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté maso protkneme proužky slaniny, osolíme a mírně opepříme. Na povrchu potřeme kýtu sardelovou pastou. |
2 | Na pekáči rozehřejeme máslo, osmahneme na něm oloupanou, jemně nasekanou cibuli, vložíme maso a osmahneme je po všech stranách. Podlijeme vodou a pečeme doměkka ve vyhřáté troubě. |
3 | Měkké maso vyjmeme, do šťávy vlijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a chvíli povaříme. Před podáváním omáčku zakapeme trochou citronové šťávy. |
Poznámka
Podáváme s knedlíky.