Recept

Vepřové kotlety po uhersku

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17129

Ingredience

1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vepřové kotlety
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 268 kcal
Kilojoule 1 123kJ
1% Sacharidy 4 g
24% Tuky 18 g
13% Sodík 254 mg
38% Bílkoviny 21 g

Vepřové kotlety po uhersku postup přípravy receptu:

1

Kotlety omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti, naklepeme a okraje nařízneme. Kotlety osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Vyjmeme je a upravíme na nahřáté talíře.

2

Do sádla od opékání vmícháme mletou papriku, zpěníme ji a přidáme rajčatový protlak a očištěnou, nadrobno nakrájenou papriku. Zalijeme 200 ml vody a dusíme, až šťáva zhoustne a tuk se odděluje.

3

Kotlety přelijeme šťávou.

Poznámka

Podáváme s opékanými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept