Telecí játra s jablky a cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra s jablky a cibulí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17133 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 ks | Jablka |
500 g | Játra telecí |
20 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 423,8mg |
Draslík | 600,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Jablka, Játra telecí, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí játra s jablky a cibulí postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté plátky jater lehce naklepeme a zprudka opečeme po obou stranách na másle a oleji. Opečená játra vyjmeme. |
2 | Na tuku od opékání dozlatova usmažíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme oloupaná, na kolečka nakrájená jablka zbavená jádřinců a dusíme pod pokličkou 3 minuty. Potom přilijeme vývar, citronovou šťávu a zahřejeme k varu. Přidáme játra, pepř, sůl a dusíme asi 2 minuty. |
3 | Játra upravíme na talíře, obložíme kolečky jablek a cibule a přelijeme šťávou. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Podáváme s opékanými bramborami.